Riscul mortalitatii in cancerul la san ar putea fi redus prin acest tratament

cancer la sanReducerea mortalitatii cauzate de cancerul de san in randul femeilor dupa perioada menopauzei ar putea fi realizata prin efectul multivitaminelor. Subiectul a fost analizat prin intermediul unui studiu publicat in 2013 in lucrarea de specialitate “Breast Cancer Research and Treatment”, studiu realizat de cercetatorii americani.

Rata mortalitatii a fost redusa cu 30%

Pentru a determina in ce masura multivitaminele cu suplimente minerale intervin in cazul riscului mortalitatii la femeile in perioada postmenopauza, femei diagnosticate cu cancer la san, au fost implicate in studiu peste 7000 de femei cu varsta cuprinsa intre 50-79 de ani, aflate in 40 de clinici diferite din Statele Unite.

Pacientele in cauza au fost monitorizate pentru acest studiu timp de aproximativ 7 ani dupa diagnosticarea cancerului de san.

Consumul de multivitamine cu suplimente de minerale a determinat inregistrarea unei rate a mortalitatii cu 30% mai mica fata de cazurile pacientelor care nu au luat aceste vitamine.

Chiar daca rezultatele studiului arata rolul benefic al acestor vitamine in reducerea riscului mortalitatii in cazul femeilor diagnosticate cu cancer la san, specialistii considera ca noi cercetari trebuie efectuate pentru confirmarea acestor premise.

In acelasi timp, intrebarile care apar au in vedere si posibilitatea ca femeile care au luat aceste vitamine cu suplimente si la care s-a observat o reducere a riscului sa fi avut, in general, o stare de sanatate mai buna.

In acelasi timp, s-a observat ca femeile care au luat multivitamine aveau in general un stil de viata sanatos, erau femei active, marea majoritate nu fumau, foarte putine dintre ele aveau in istoricul familiei cazuri de diabet si cele mai multe dintre ele aveau o educatie si venituri peste medie.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.