Riscul extinderii pandemiei in Romania, legat de diaspora si transmiterea locala

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a precizat ca un eventual risc mai ridicat de extindere a pandemiei in Romania este legat de diaspora si de transmiterea locala accentuata din anumite focare.

Publicatia Forbes a plasat Romania pe locul 10 in lume din punctul de vedere al gradului de risc de extindere a pandemiei si pe locul patru in Europa, dupa Italia, Spania si Franta.

“Fiindca avem o diaspora destul de importanta, pentru ca am avut o transmitere locala accentuata in anumite focare, pentru ca avem de gestionat un sistem sanitar care are mult in spate de peste 30 de ani, si cand ma refer mult inseamna deficite, pentru ca avem o populatie care trebuie sa respecte anumite conditii si eu sper sa le respecte”, a declarat Nelu Tataru, intr-o emisiune la B1 TV, citat si de Agerpres.

Potrivit demnitarului, in cursul zilei de miercuri vor avea loc discutii despre testarile periodice in randul personalului medical.

Etichete: pandemie covid-19, pandemie romania, extindere pandemie, transmitere coronavirus

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.