Riscul de cancer la san poate fi redus fara efort

Riscul de cancer la san poate fi redus fara efortRiscul de cancer la san in cazul femeilor trecute de menopauza ar putea fi redus semnificativ fara ca femeile sa depuna un efort considerabil. Specialistii considera ca o plimbare de o ora pe zi ar putea scadea riscul de cancer la san.

Sapte ore pe saptamana scad riscul de cancer la san

Cancerul mamar ar putea fi prevenit printr-o plimbare zilnica de 1 ora pe zi, conform unui studiu realizat de American Cancer Society.

Studiul a analizat timp de 17 ani evolutia sanatatii a peste 73.000 de femei cu varsta intre 50-74 de ani.

In cadrul acestui studiu au fost evaluate si orele de activitati fizice practicate de aceste femei.

“Ne-am bucurat sa constatam ca, si in lipsa oricarei alte activitati creative, o simpla plimbare de o ora pe zi a fost asociata cu un risc mai scazut de cancer la san”, a precizat dr. Alpa Patel, epidemiolog la American Cancer Society din Atlanta, Georgia.

Activitatile fizice intense cu impact asupra cancerului mamar

Autorii studiului au precizat ca o activitate fizica mai intensa de o ora pe zi are un impact si mai puternic in scaderea riscului de cancer mamar.

Stilul de viata influenteaza direct declansarea diferitelor forme de cancer.

Specialistii considera ca riscul diferitelor afectiuni este in crestere deoarece oamenii acorda tot mai putin timp activitatilor fizice.

Se estimeaza ca un sfert dintre adulti nu se plimba decat maxim o ora pe saptamana, conform unui sondaj comandat de asociatia filantropica britanica Ramblers.

Autorii studiului recomanda in special femeilor sa faca miscare fizica pentru a scadea riscul declansarii cancerului la san.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.