Riscul crescut al nou-nascutilor de pierdere a auzului

auz-nou-nascutDintr-un total de 18.336 de nou-nascuti participanti la studiul realizat de Institutul National de Surditate si alte Tulburari de Comunicare, 178 au fost depistati cu REFER – grup de risc care necesita verificari ulterioare. Datele studiului arata ca 3 din 1000 de nou-nascuti sufera de pierderea congenitala a auzului.

Ce riscuri poate elimina screeningul nou-nascutilor

Studiul in care au fost testati nou-nascutii pentru riscul pierderii congenitale a auzului a fost realizat in intervalul 2008-2012 in maternitatea din Oradea.

In cadrul studiului, au fost analizati factorii de risc pentru pierderea auzului la toti nou-nascutii. Acestora li s-au aplicat metode de protectie si ecranizarea telefonica a nou-nascutilor cu factori de risc in ceea ce priveste pierderea auzului.

Din cei 18.336 de nou-nascuti implicati in studiu, 11 au fost diagnosticati cu deficiente de auz neurosenzoriale.

178 de copii identificati cu risc de pierdere a auzului

In acest studiu, 4600 de copii au fost monitorizati telefonic, dintre care trei copii au fost evaluati auditiv, iar 2 au primit diagnosticul de pierdere a auzului neurosenzorial.

Specialistii considera deosebit de important screeningul nou-nascutilor. Odata ce hipoacuzia este depistata devreme, se pot lua primele masuri in tratamentul pacientului.

In acest fel, se poate asigura pacientului integrarea normala in societate, de la o gradinita la o scoala normala.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.