Riscul bolilor neurologice degenerative poate fi diminuat printr-un stil de viata sanatos

Un studiu prezentat la Conferinta Internationala a Asociatiei pentru Alzheimer din Los Angeles arata ca riscul genetic al bolilor neurologice degenerative poate fi scazut printr-un stil de viata echilibrat si sanatos.

Studiul a arata ca riscul de dementa poate fi diminuat cu 32 % in cazul celor care adopta un asemenea mod de viata.

„Acesta este primul studiu care analizeaza modul cum poate fi influentat riscul genetic pentru dementa, prin adoptarea stil de viata sanatos. Aceste descoperiri sunt speciale, pentru ca arata ca se poate face ceva pentru a reduce riscul genetic. Un stil de viata sanatos a fost asociat cu un risc scazut de dementa, indiferent de riscul genetic”, a declarat dr. Elbieta Kuma autoarea principal a studiului, potrivit sciencedaily.com.

Potrivit sursei citate, cercetarea a analizat date de la 196.383 de europeni cu varsta de peste 60 de ani si a identificat identificat 1.769 de cazuri de dementa pe o perioada de studiu de opt ani.

Pentru evaluarea stilul de viata, oamenii de stiinta au grupat participantii in functie de dieta, activitati fizice, fumat sau consumul de alcool.

Astfel, au concluzionat ca lipsa fumatului, activitatea fizica regulata, dieta sanatoasa si consumul moderat de alcool au fost elemente asociate cu un risc mai scazut de boli neurologice degenerative, printre care dementa si Alzheimer.

Etichete: boli neurologice degenerative, dementa, alzheimer, stil de viata sanatos

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.