Risc de leucemie scazut in cazul copiilor alaptati la san

alaptat la sanAlaptarea reduce riscul de a dezvolta leucemie. Acesta este concluzia unui studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea Haifa din Israel.

Copiii care sunt alaptati cel putin 6 luni, am sanse mai mici cu aproape 20 % de a se imbolnavi de leucemie.

Cercetatorii au facut aceasta descoperire dupa trecerea in revista a 18 de studii diferite, realteaza site-ul herald.ie.

Astfel, autorii studiului spune ca femeile trebuie educate mai mult cu privire la beneficiile alaptarii pentru sanatatea copilului.

Si National Health Service din Marea Britanie recomanda alaptarea ca fiind cea mai sanatoasa optiune pentru hranirea copiilor pana la varsta de sase luni, cel putin.

Autorii studiului israelian afirma ca mai multe mecanisme biologice din laptele matern pot explica rezultatele cercetarii, inclusiv faptul ca acesta contine multe componente active imunologic si mecanisme de aparare anti-inflamatorii care influenteaza dezvoltarea sistemului imunitar al copilului, mai relateaza herald.ie.

Conform ultimelor statistici, leucemia este cea mai comuna forma de cancer la copii.

Despre aceasta boala s-au realizat pana acum mai multe studii, dar inca se cunoaste foarte putin despre cauza care o provoaca.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.