Risc de cancer de prostata mai mic in cazul barbatilor cu o viata activa

Barbatii care au un stil de viata activ au un risc de cancer de prostata mai mic chiar cu 50 %, sugereaza un studiu citat de Press Association.

Cercetatorii sustin ca exercitiile fizice – printre care se numara si gradinaritul sau mersul pe jos – au un efect de protectie ”mai important” decat se credea anterior, relateaza si Agerpres.

Studiul, la care au participat barbati cu varste de peste 50 de ani, a descoperit ca subiectii cu cel mai mare nivel de activitate fizica prezentau o reducere cu 51% a riscului de cancer de prostata in comparatie cu cei mai putin activi.

”Cu cat nivelul de activitate e mai mare, cu atat este mai bine, sugereaza concluziile noastre. Am recomanda ca barbatii sa fie cat mai activi fizic. Dovezile noastra sugereaza ca a fi activ este benefic in ceea ce priveste riscul de cancer de prostata. Insa nu este necesar sa fie o activitate viguroasa sau sa se practice sporturi de echipa; e suficient sa se miste corpul”, a precizat autoarea principala a cercetarii care a dat in acest sens exemple precum gradinaritul, mersul pe jos sau ”alte activitati ce pot fi incluse in rutina zilnica”, a declarat doctor Sarah Lewis, lector principal in epidemiologie genetica la Bristol Medical School, conform surselor citate.

Etichete: cancer de prostata, preventie cancer de prostata, activitati fizice sanatate, stil de viata activ, beneficii sport

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.