Rezultatele Competitiei Internationale de Prim Ajutor organizata de Crucea Rosie Romana

CRUCEA ROSIE-PRIM-AJUTORPentru prima data in Romania, Societatea Nationala de Cruce Rosie a organizat Competitia Internationala de Prim Ajutor FACE, un concurs anual ce aduce impreuna echipele de prim ajutor ale Crucii Rosii si Semilunii Rosii din Zona Europa. Aflat la cea de-a 28-a editie internationala, evenimentul a reunit la Bucuresti 28 de echipe de prim ajutor din 24 de tari europene.

Timp de 10 ore fara intrerupere si contra cronometru, cele 28 de echipaje de prim ajutor si-au demonstrat abilitatile in acordarea primului ajutor in cele mai dificile scenarii de accidente care se pot intampla oricand in viata reala.

Astfel, salvatorii Crucii Rosii au avut de rezolvat 14 tipuri de simulari de accidente: accident aviatic, accident feroviar, accident de masina, accident casnic, incendiu intr-o sala de sport, accident acvatic, accident de munca, simulare de cutremur, accident montan, etc.

Fiecare proba a avut multiple victime in care salvatorii, avand la dispozitie 10 minute, au incercat sa aplice cat mai corect manevrele de prim ajutor.

Competitia a fost foarte stransa, diferenta de punctaje intre un echipaj si altul a fost mica. Cu toate acestea, echipajul de prim ajutor al Sloveniei a castigat trofeul FACE 2015. Pe locul doi s-a situat echipajul Crucii Rosii din Serbia, iar pe locul trei, echipajul Crucii Rosii Irlanda – Dublin.
Premiile au fost oferite de vicepresedintele Crucii Rosii Romane, Secretarul de Stat Raed Arafat si directorul general al Crucii Rosii Romane, Ioan Silviu Lefter.

Evenimentul FACE a reunit la Bucuresti peste 400 de participanti si suporteri de la Societatile de Cruce Rosie si Semiluna Rosie din Zona Europa: Albania, Armenia, Austria, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Cehia, Croatia, Finlanda, Germaia, Ungaria, Irlanda, Italia, Kazakhstan, Kargazstan, Letonia, Monaco, Muntenegru, Norvegia,Olanda, Polonia, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia.

84 de medici din care 24 straini, reprezentand tarile participante si 60 de medici romani au jurizat competitia de prim ajutor.

Peste 250 de voluntari romani au fost implicati in activitati de logistica, machiaj, au avut rol de victime, au fost curieri, insotitori de echipaje, operatori de prelucrarea a datelor de concurs. Si toate acestea intr-o competitie stransa cu conditiile meteorologice nefavorabile.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.