Restrictii la donarea de sange pentru locuitorii din patru localitati din Iasi din cauza virusului West Nile


Donarea de sange este restrictionata la Centrul Regional de Transfuzii Sangvine Iaşi pentru locuitorii din patru localitati din judet, dupa ce in zona au fost confirmate mai multe cazuri de infectare cu virusul West Nile, relateaza Agerpres.


„Incepand cu luna mai şi pana la sfarsitul lunii octombrie poate aparea infectia cu virusul cu West Nile. Pana in acest moment avem comunicate patru localitati unde au fost identificate patru cazuri de infectie cu virusul West Nile. Conform legislatiei in vigoare, persoanele care provin din aceste zone nu sunt acceptate la donarea de sange intr-un interval de 28 de zile. Noi am postat si pe pagina de Facebook pentru a nu pune lumea pe drumuri degeaba. Pana acum, sapte persoane care provin din aceste zone au fost refuzate de la donare. In continuare ne confruntam cu lipsa de sange şi invitam cetatenii sa doneze acest lichid vital”, a declarat , Lavinia Scripcaru, directorul CRTS Iasi, potrivit sursei mentionate.

Conform datelor furnizate Ministerului Sanatatii de catre Centrul National de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, de la inceputul supravegherii, in data de 2 mai 2018, si pana in prezent au fost inregistrate 23 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infectia cu virus West Nile si un deces, in cazul unui pacient in varsta de 79 de ani care avea comorbiditati.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.