Reprimarea stranutului poate cauza probleme de sanatate


Reprimarea unui stranut prin strangerea narilor si tinerea gurii inchise poate cauza serioase probleme de sanatate, au avertizat medicii in cadrul unui studiu publicat recent, citat de BBC.

O echipa de medici din orasul Leicester din Marea Britanie a tratat un barbat in varsta de 34 de ani care a suferit o fisura la nivelul gatului in timp a incercat sa-si inabuseasca un stranut, relateaza si Agerpres.

Odata astupate caile respiratorii, presiunea astfel creata a patruns prin tesuturile moi din zona gatului si, desi acest eveniment se intampla rar si este neobisnuit, specialistii au atras atentia ca nu trebuie ignorate pericolele ce pot rezulta in urma acestui gest.

De asemenea, reprimarea unui stranut poate cauza probleme la nivelul urechilor si poate chiar sa provoace o ruptura de anevrism, se arata in jurnalul BMJ Case Reports.

Dupa ce si-a reprimat stranutul, barbatul a simtit o senzatie de ”pocnitura” in zona gatului urmata de durere si de dificultati la inghitire si la vorbire, mai scriu sursele mentionate.

In urma investigatiilor medicale s-a descoperit ca acesta prezenta o umflatura si sensibilitate la nivelul gatului, iar o radiografie a relevat faptul ca aerul care nu a putut fi eliberat prin caile aeriene trecuse din trahee catre tesuturile moi ale gatului prin fisura creata. Diagnosticul medicilor a fost de perforatie spontana a faringelui, conform Leicester Mercury.

In urmatoarele sapte zile pacientul a fost hranit cu ajutorul unui tub pentru a se permite vindecarea tesuturile lezate.

Dupa ce a petrecut o saptamana in spital, barbatul a fost externat si si-a revenit complet.

”Reprimarea unui stranut prin blocarea narilor si a gurii este o manevra periculoasa si ar trebui evitata”, au declarat medicii din cadrul departamentului de otorinolaringologie de la Leicester Royal Infirmary unde a fost tratat barbatul.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.