Relocarea Spitalului de Urgenta Floreasca si a Spitalului de Arsi in Nordul Capitalei

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, si Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, au semnat miercuri un protocolul de colaborare privind relocarea Spitalului de Urgenta Floreasca si a Spitalului de Arsuri intr-un centru medical nou, care va fi construit pe Soseaua Bucuresti-Targoviste nr. 10.

Ambele unitati medicale au facut solicitari Primariei Sectorului 1 pentru stramutarea in spatii noi, deoarece actualele amplasamente nu mai corespund necesitatilor medicale.

Terenul de 7,2 hecate pe care va fi edificat noul spital are accesibilitate usoara pe caile terestre si aeriene, atat din Bucuresti cat si din regiunea Sud. Acesta este situat intr-o zona verde, dispune de toate utilitatile si este aproape de statia de metrou Straulesti, de aeroportul Otopeni precum si de Soseaua de Centura, scrie intr-un comunicat de presa.

„Relocarea Spitalului de Urgenta Floreasca si a Spitalului de Arsuri intr-un ansamblu de cladiri noi este o necesitate. Noile cladiri vor dispune de facilitati de top, cu conditii mult mai bune pentru pacienti si personalul medical. Echipa Ministerului Sanatatii va fi la dispozitie pentru derularea acestui proiect esential pentru Capitala si zonele limitrofe”, a declarat Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, potrivit sursei mentionate.

„Investitiile in sanatate sunt esentiale pentru administratia pe care o conduc. Avem si vointa si resursele financiare pentru a construi, in cel mai scurt timp posibil, un Spital de Urgenta la cele mai inalte standarde. Vom face toate eforturile ca investitia la noile cladiri si dotarea lor cu echipamente medicale de ultima generatie sa fie finalizate pana la sfarsitul anului 2021. Multumesc Ministrului Sanatatii pentru implicare. Fara expertiza echipei din Ministerul Sanatatii acest proiect nu poate deveni realitate”, a precizat, la randul sau, Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Obiectul Protocolului dintre cele doua institutii este infiintarea unui grup de lucru comun.

Primaria Sectorului 1 va asigura, din resurse proprii, investitia in construirea si dotarea noii unitati medicale. Ministerul Sanatatii va pune la dispozitie toate informatiile, va asigura sprijin de specialitate pentru edificarea structurii medicale si va emite, la finalul lucrarilor, ordinul de mutare a sediilor celor doua spitale.

Cateva caracteristici ale investitiei:

– Vor fi infiintate noi sectii si compartimente;
– Va fi extinsa Unitatea de Primiri Urgente;
– Va fi modernizata platforma de investigatii medicale de inalta performanta (Computer Tomograf, RMN, Angiografie etc);
– Va fi construit un spatiu destinat marilor arsi, dotat cu camera hiperbarica;
– Spitalul va dispune de un nucleu de cercetare pentru comunicarea experientei medicale si a rezultatelor cercetarilor in domeniu;
– Spitalul va dispune de heliport si hangar pentru elicoptere;
– Unitatea Medicala va dispune de zone extinse de parcare;
– In faza de concept, suprafata construita in cele trei corpuri de cladire este de aproximativ 100.000 mp;

In comunicatul mentionat mai scrie ca aceste caracteristici sunt preliminare si vor fi imbunatatite prin deciziile grupului de comun de lucru.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.