Regulament de acordare a sprijinului financiar pentru cuplurile infertile din Bucuresti


S-a finalizat regulamentul privind acordarea unui sprijin financiar pentru cuplurile infertile din Bucuresti pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro, potrivit unui comunicat de presa emis de Primaria Capitalei.

Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale (ASSMB), institutie aflata in subordinea Primariei Capitalei, a finalizat regulamentul privind acordarea unui sprijin financiar cuplurilor infertile din Bucuresti pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro.

Proiectul se va derula incepand cu data de 4 iunie 2018, in farmacii si in unitati sanitare specializate in FIV, care, conform regulamentului, indeplinesc criteriile de eligibilitate.

Regulamentul va fi postat joi, 3 mai, pe site-ul ASSMB, (www.assmb.ro, la sectiunea Proiect FIV) si va putea fi consultat atat de catre cuplurile interesate de acest program, cat si de farmacii si unitati medicale specializate in FIV.

„In ceea ce priveste criteriile de eligibilitate, reamintim ca vor beneficia de acest ajutor financiar cuplurile care au indicatie medicala pentru FIV, varsta partenerei fiind intre 24-45 de ani, restul detaliilor vor putea fi consultate in regulamentul complet ce va fi postat pe site”, scrie in comunicatul mentionat.

Sprijinul financiar acordat este de 13.800 lei/cuplu/solicitare si se acorda sub forma de 2 vouchere pentru fiecare solicitare.

Voucherele se vor acorda simultan, dupa cum urmeaza:

Etapa 1 – Voucher medicamente – pentru tratamentul de stimulare se va acorda un voucher in valoare de 4.600 lei;
Etapa 2 – Voucher proceduri medicale – pentru interventia medicala specifica se va acorda un voucher in valoare de 9.200 lei.

Toate etapele acestui proiect se vor desfasura complet transparent, ASSMB afisand, atat la sediul din str. Sfanta Ecaterina, nr. 3, sector 4, Bucuresti, precum si pe pagina web proprie, toate datele statistice ale proiectului (numarul dosarelor depuse, numarul celor aprobate, dosarele incluse in lista de asteptare; numarul de proceduri de fertilizare in vitro efectuate etc.), mai transmite sursa mentionata.

De asemenea, lista cu unitatile sanitare specializate in FIV si farmaciile eligibile va fi afisata pe site-ul Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale: www.assmb.ro, pe site-ul operatorului economic-emitent de vouchere (care va fi anuntat), precum si pe site-urile unitatilor sanitare si ale farmaciilor care vor face parte din proiect.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.