Redeschiderea teraselelor de la 1 iunie; Din 15 iunie, posibil si plajele

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, spune ca de la 1 iunie vor fi aplicate noi masuri de relaxare. Printre acestea, se numara si redeschiderea teraselor, cu conditia pastrarii distantarii fizice.

“La sfarsitul acestei saptamani vom avea si evaluarea acestei prime perioade de 14 zile de relaxare si vom putea spune si masurile de relaxare care vin dupa 1 iunie. Deocamdata putem spune destul de sigur ca vom redeschide terasele. (…) Pastram aceeasi distantare sociala, de un metru si jumatate, si precautii pentru locurile comune, cum sunt toaletele. Pot fi mai multe masuri, dar evaluarea o vom face la sfarsitul acestei saptamani. Vor aparea ordine de ministru comune in care vom relata si zonele care se vor deschide, dar vom avea si acele masuri care dau modul de desfasurare si functionare a acestor activitati care vor fi relaxate”, a declarat ministrul Sanatatii la B1TV, potrivit Agrepres.

Demnitarul adaugat ca din 15 iunie pot fi redeschise si plajele iar din lunile iulie-august, romanii pot sa aiba ‘o viata cvasi-normala’.

“Daca lucrurile decurg normal, din 15 iunie ne gandim sa deschidem si plajele. Distantarea fizica ramane un principiu de baza, spatiile comune, suprafetele comune, igiena raman principii de baza. Daca respectam aceste precautii, ne putem permite in timp si alte relaxari”, a mai precizat Nelu Tataru, potrivit surelor citate.

Etichete: redeschiderea teraselor, terase deschise, deschidere plaje, epidemie coronavirus, masuri preventie covid-19, nelu tataru

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.