Record de gravide in Bucuresti dupa izolare | Primaria acorda vouchere pentru analize si tratamente

In lunile iunie si iulie s-au depus 5 000 de solicitari pentru stimulente financiare, in valoare de 2 000 de lei de persoana, acordate de Primaria Capitalei, pentru achitarea analizelor si tratamentelor necesare in sarcina, anunta primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Cu ajutorul stimulentelor financiare acordate de primarie, viitoarele mame isi pot cumpara medicamente sau pot achita analize sau proceduri medicale esentiale, care nu sunt decontate de Casa de Asigurari de Sanatate si care, de cele mai multe ori, sunt inaccesibile ca pret.

“Este un program care s-a bucurat de un succes enorm: pana in prezent, aproape 40 000 de femei insarcinate au primit vouchere in valoare de 2.000 de lei, bugetul acestui proiect fiind de peste 11 milioane de euro! Lunile iunie si iulie ale acestui an au reprezentat depuneri record de solicitari, fiind lunile in care s-au primit cele mai multe dosare de la debutul programului – aproape 2500 de dosare in fiecare luna de vara.”, a precizat Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

In prezent sunt circa 5 000 de dosare in analiza si procesare pentru care urmeaza sa se acorde voucherele Materna in perioada imediat urmatoare.

Voucher-ul Materna Bucuresti se acorda oricarei femei cu varsta de peste 18 ani, cu domiciliul stabil in Bucuresti sau viza de resedinta de cel putin 6 luni pe raza Capitalei, la data depunerii cererii, dupa saptamana a 10-a luna de sarcina.

“Desi principalele resurse financiare merg catre spitale, in aceasta perioada, facem eforturi si, in cateva zile se vor plati dosarele din iunie si imediat dupa evaluarea dosarelor din iulie vor intra la plata si acestea”, mai precizeaza edilul din Capitala.

Voucherul Materna se acorda de catre Primaria Capitalei prin DGASMB, incepand cu luna iunie 2018, in baza H.C.G.M.B nr. 120/2018, modificata si completata prin HCGMB nr. 260/2018 si HCGMB nr. 824/2018, privind stabilirea unor conditii de acordare a unui sprijin financiar femeilor gravide din Bucuresti pentru achitarea medicamentelor si serviciilor medicale.

Pentru detalii si informatii : 021.314.23.15; 021 314 23 16 si mail: voucher.materna@dgas.ro

Etichete: record de gravide bucuresti, vouchere analize, vochere tratamente gravide bucuresti, gabriela firea

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.