Recoltare gratuita de sange placentar

fumatul-afecteaza-sarcinaProgramul de recoltare gratuita de sange placentar, sustinut de Societatea Romana de Neurologie Pediatrica se adreseaza oricarei mamici care are un prim copil diagnosticat cu una din indicatiile standard de utilizare a celulelor stem. Mamele pot beneficia de recoltarea gratuita de sange placentar si daca prezinta un risc de nastere prematura sau daca scorul copilului la nastere este sub cinci.

Program de recoltare gratuita de sange placentar

Prin acest program, Societatea Romana de Neurologie Pediatrica alaturi de Cord Blood Center doreste sa ofere un sprijin viitoarelor mame si copiilor care au anumite riscuri la nastere.

Un scor scazut la nastere, respectiv sub cinci, riscul de nastere prematura sunt conditii pentru care o femeie poate fi inclusa in programul de recoltare gratuita de sange placentar.

103 familii din Romania s-au inscris in Programul de transplant fraternal

Copiii inclusi in programul de transplant fraternal au beneficiat de procesarea gratuita a grefei de sange placentar.

In acelasi timp, prin programul de transplant fraternal se faciliteaza si efectuarea tipizarii HLA pentru determinarea gradului de compatibilitate imunologica intre frati.

Cea din urma este necesara in cazul unui eventual transplant.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.