Raport ONU: Accesul la noile terapii antiretrovirale este esential in combaterea HIV/SIDA

Dezvoltarea unor medicamente antiretrovirale inovative si folosirea tehnologiei pentru diagnosticarea timpurie sunt principalele etape in lupta impotriva HIV/SIDA care ar putea duce la oprirea acestui flagel pana in 2030.

Aceasta este recomandarea specificata intr-un raport al Programului Natiunilor Unite pentru HIV/SIDA (UNAIDS) citata de Agentia Reuters.

Agentia Natiunilor Unite pentru SIDA, UNAIDS, spune ca s-a vazut un progres rapid si vizibil in ultimii cinci ani, de cand numarul oamenilor care au acces la tratament s-a dublat.

”Ritmul progresului a fost remarcabil in special in sudul Africii, regiunea cea mai afectata de epidemie”, se precizeaza in raportul mentionat.

UNAIDS spune ca extinderea la scara larga a terapiei antiretrovirale a fost factorul principal al scaderii numarului de decese din cauza unor afectiuni asociate cu SIDA, de la un maxim de 1,9 milioane, in 2005, la 1 milion in 2016, relateaza si Agerpres.

Anul trecut a fost atins un nou record, cand, pentru prima data, peste jumatate dintre persoanele care traiesc cu HIV in lumea intreaga au accesat terapia cu antiretrovirale, se mai pecizeaza in raport.

Afectiunile asociate cu SIDA raman principala cauza de deces in randul femeilor aflate la varsta fertila (15-49 de ani) si sunt cea de-a doua cauza a mortalitatii pentru femeile din Africa, cu varsta cuprinsa intre 15 si 24 de ani.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.