Raport: Disfunctiile erectile sunt mai des intalnite la barbatii care sufera de boala parodontala

disfuntie-erectila-parodontozaPotrivit unui raport care a analizat concluziile mai multor studii realizate in trecut, disfunctiile erectile sunt mai des intalnite la barbatii care sufera de afectiuni ale gingiei.

Acest raport a fost dat publicitatii recent in ”International Journal of Impotence Research”, potrivit Agentiei Reuters.

Autorii acestuia noteaza ca infectiile cronice bacteriene la nivelul gingiilor, sau boala parodontala, reprezinta o cauza majora, des intalnita, a pierderii dintilor in randul adultilor.

Pana acum, aceasta conditie a fost asociata cu un risc crescut de boli cardiovasculare si cu inflamatii la nivelul intregului corp, care la randul lor au fost legate de aparitia atacului vascular cerebral si de fenomenul de rigidizare a arterelor. In plus, atacul vascular cerebral si rigidizarea arterelor au fost asociate cu disfunctia erectila.

”Dupa parerea noastra, mecanismul biologic actual al disfunctiilor erectile in cazul pacientilor cu boala parodontala ramane putin inteles. Ar putea fi inca prea devreme sa sugeram ca barbatii cu disfunctie erectila ar trebui sa-si controleze dantura si ca barbatii cu boala parodontala cronica ar trebui sa-si faca probleme in privinta functiei sexuale .Insa, ar fi bine ca pacientii care au parodontita cronica sa fie informati cu privire la asocierea acesteia cu disfunctiile erectile”, a afirmat autorul principal al raportului,  dr. Zhigang Zhao de la Universitatea Medicale Guangzhou din China, citat de Reuters si Agerpres.

Pentru acest raport, cercetatorii au analizate date a cinci studii publicate intre 2009 si 2014, inclusiv a unui experiment controlat aleatorie. La toate aceste studii au participat peste 213.000 de subiecti, cu varste intre 20 si 80 de ani.

Fiecare cercetare dintre cele cinci a relevant ca disfunctiile erectile erau mai des intalnite la barbatii care erau tratati de boala parodontala cronica.

Dupa diabet, care poate influenta atat boala parodontala cat si functiile sexuale, disfunctiile erectile au fost de 2,28 de ori mai des intalnite in cazul barbatilor cu boala parodontala decat in al celor care nu sufereau de aceasta problema.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • Andrasi spune:

    Eu cand am probleme cu potenta fac cate o cura cu pornpropils si imi mai trece, se mai amelioreaza treaba.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.