Raed Arafat: Telemedicina va juca un rol major la accidentul vascular-cerebral

Raed Arafat considera ca telemedicina va juca un rol important si in ceea ce priveste accidentul vascular cerebral. El a precizat ca noul sistem 112 va permite video-call-ul.

„Si la accidentul vascular-cerebral telemedicina va juca un rol major, mai ales partea video, pentru ca poti asista un diagnostic la distanta, poti asista un pompier intr-o zona rurala sau un asistent vazand de la distanta si punand bolnavul sa faca anumite miscari cat sa poti sa iti dai seama daca este sau nu. Deci acesta este viitorul. (…) Folosirea telemedicinei in pre-spital devine extrem de importanta, noul sistem 112 va permite video-call-ul in viitor. Suntem in discutii cu STS-ul si in momentul in care va permite video-call-ul inseamna ca si apelantul, daca la dispecerat personalul e instruit, poate sa transmita niste imagini pe baza carora se pot lua decizii”, a declarat dr. Raed Arafat, Secretarul de stat in MAI, conform Agerpres.

Medicul mai spune ca in Romania, momentan sunt trei centre de telemedicina – la Bucuresti, Targu Mures si Iasi.

Etichete: telemedicina, accidentul vascular cerebral, stroke, arafat

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.