Punctul G, mit sau adevar medical?

femeie-punctul-gAsocierea orgasmului cu stimularea “Punctului G” in cazul femeilor s-a tot discutat in ultimele decenii. Mereu au exista, insa, si intrebari la care s-au raspuns in zeci de feluri. “De ce nu toate femeile simt placerea stimularii unui punct anume? Daca exista intradevar “ Punctul G”, unde este localizat?

Dupa nenumarate studii si cercetari, medicii specialisti confirma faptul ca unele femei au un tesut nervos asemanator unui bob de fasole, pozitionat undeva la 3, 5 – 5 cm in interiorul vaginului, in spatele osului pubian.

Stimularea acestei zone poate duce la trairea unor senzatii sexuale intense, dupa cum s-a constatat.

Insa, tot unele studii au aratat ca nu toate femeile experimenteaza  aceeasi senzatie de placere prin stimularea aceleiasi zone.

Teorii despre Punctul G

Punctul G  vine de la punctul Grafenberg, dupa numele ginecologului care a facut aceasta descoperire in anul 1944.

Cum acest subiect a starnit tot felul de  discutii, una dintre teoriile care incearca sa explice prezenta punctului G la femei sustine ca aceasta portiune este asemanatoare tesutului prostatic la barbati.

Zona nervoasa ar aparea in urma dezvoltarii embrionului pe timpul unei sarcinii. Daca embrionul se va concretiza intr-un organism femeiesc, absenta cromozomilor Y va face ca celulele sa se depuna in acelasi loc.

Aceasta teorie incearca sa  explice gradului asemanator de sensibilitate al punctului G cu cel al prostatei la barbati.

Studiile statistice spun ca circa 10% dintre femei ejaculeaza cel putin 9, 10 ml de fluid atunci cand  acest tesut nervos este stimulat.

Astfel, dupa ce un grup de oameni de stiinta a examinat acest fluid, in componenta s-au descoperit enzime prostatice.

Cercetatorii au afirmat atunci ca punctul G este echivalentul feminin al prostatei.

Existenta Punctului G, reconfirmata in urma unei autopsii

In anul 2012, acesta a fost din cele mai discutate subiecte pe aceasta tema, mai ales dupa ce Dr. Adam Ostrzenski, un specialist ginecolog  de la Institutul de Ginecologie din Florida, a sustinut ca a descoperit celebrul punct G in urma autopsiei unei femei.

In studiul publicat in luna aprilie a revistei  Journal of Sexual Medicine si citat de Daily Mail, specialistul  explica “existenta anatomica” a celebrului punct, un manunchi de nervi cit o jumatate de unghie.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.