Propunere pentru modificarea legii care prevede evaluarea starii de sanatate in urma unor fapte de violenta

Cazuri cand spitalul te imbolnavesteFaptele de violenta in urma carora sunt necesare ingrijiri medicale isi schimba modul de evaluare, prin reducerea numarului de zile de ingrijiri medicale de la 90 la 30 de zile.

Propunere legislativa pentru modificarea Legii nr.286/2009 privind Codul Penal, care prevede schimbarea evaluarii gravitatii faptei prin care se produc leziuni traumatice sau este afectata starea de sanatate.

Astfel, statul are in intentie reducerea numarului de zile de ingrijiri medicale de la 90 la 30 de zile, propunere votata in comisia juridica a Senatului cu unanimitate de voturi.

„De obicei, victimele declarate in actul de sesizare initial si-au retras plangerile de la politie. Prevederile actuale ale Codului Penal reglementeaza implicarea statului din oficiuin conditiile in care victima din actul de sesizare a avut nevoie de «mai mult de 90 de zile de ingrijiri medicale» ca urmare a actiunii abuzive”, potrivit expunerii de motive.

De asemenea, in document mai scrie ca in cursul lui 2014 s-au inregistrat circa 12.000 de sesizari, insa au fost doar 276 de condamnari definitive.

Proiectul legislativ mai trebuie sa treaca prin cateva etape pana cand sa fie aplicabil.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.