Proiectul privind alaptarea in spatiile publice, adoptat in Camera Deputatilor

Interzicerea in orice mod a alaptarii unui copil in spatiul public sau evacuarea din spatiul public a unei mame care alapteaza un copil constituie contraventie, potrivit unui proiect de lege adoptat de Camera Deputatilor.

Proiectul privind alaptarea in spatiile publice, adoptat cu 279 de voturi „pentru” si o abtinere, are ca obiect de reglementare instituirea unor masuri privind prevenirea discriminarii mamelor care alapteaza, precum si combaterea incalcarii dreptului la hrana al copiilor, relateaza Agerpres.

Potrivit proiectului, constituie contraventii: evacuarea dintr-un spatiu public a unei mame care are dreptul de a se afla in acel spatiu si care alapteaza un copil; interzicerea, in orice mod, a alaptarii in spatiile publice a unui copil; refuzul furnizarii de servicii unei persoane pentru ca alapteaza un copil, in conditiile in care persoana are dreptul de a beneficia de serviciul respectiv.

Contraventiile prevazute de proiectul de lege se sanctioneaza cu amenda de la 100 lei la 500 lei, daca fapta este savarsita de o persoana fizica si de la 1.000 de lei la 2.000 lei, daca fapta este savarsita de o persoana juridica sau de catre o entitate inregistrata la Oficiul National al Registrului Comertului.

Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre persoanele imputernicite din cadrul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului, Ministerului Afacerilor Interne sau Politiei locale, dupa caz, mai relateaza sursa citata.

Camera Deputatilor este for decizional in acest caz, dupa ce Senatul a adoptat proiectul in prima faza.

Etichete: alaptarea in public, alaptare nou-nascut, sanctiuni interzicerea alaptarii

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.