Proiect: Zi libera pentru angajatii care vor sa se vaccineze anti-Covid

Potrivit unei initiative legislative, persoanele care se vaccineaza impotriva COVID-19 pot sa beneficieze, la cerere, de o zi libera. Acest demers urmareste incurajarea imunizarii impotriva SARS-CoV-2.

„Venim in fata romanilor cu un proiect care sa incurajeze vaccinarea. Suntem constienti ca e singura varianta pentru a scapa de pandemie. La cerere, angajatii vor avea o zi libera pentru a se vaccina”, a transmis deputatul Radu Molnar, membru in Comisia pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala, potrivit unui comunicat de presa.

Initiativa propune ca, in ziua vaccinarii anti-COVID, angajatii sa beneficieze de o zi libera platita, care nu se include in durata concediului de odihna, iar elevii, studentii si militarii sa primeasca o zi de scutire.

Potrivit sursei citate, de o zi libera platita ar putea beneficia si unul dintre parinti in ziua vaccinarii copilului cu varsta de pana la 14 ani sau a copilului cu dizabilitati cu varsta de pana la 26 de ani.

Beneficiarii acestor prevederi trebuie sa prezinte documentele justificative eliberate de institutia la care a fost efectuata vaccinarea. Ziua libera pe care o pot cere angajatii este valabila atat pentru primul vaccin, cat si pentru rapel.

Etichete: zi libera vaccinare, zi libera pentru angajati

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.