Proiect: Testare genetica pentru cancerul de san

Pentru cresterea natalitatii si sprijinirea familiilor, Ministerul Familie, Tineretului si Egalitatii de Sanse lucreaza cu Ministerul Sanatatii la implementarea a doua proiecte care presupun decontarea unor teste genetice pentru depistarea cancerului de san.

Proiectul TESTARE GENETICA PENTRU CANCERUL DE SAN presupune decontarea testelor genetice specifice pentru persoanele diagnosticate cu cancer mamar in stadii incipiente, iar sprijinul propus se ridica la aproape 3.500 de euro.

Proiectul TESTARE BRCA presupune evaluarea riscului de aparitie a cancerului la san si recomandarea unor strategii de preventie personalizata prin decontarea unor teste genetice, in valoare de aproximativ 2.500 de lei.

Totodata, a inceput perioada de consultare publica pentru proiectul de modificare a subprogramului national de fertilizare in vitro.

Anul acesta exista doua elemente noi in proiect: majorarea varstei pana la 45 de ani a femeilor care pot beneficia de aceasta procedura, dar si includerea femeilor singure.

Etichete: testare genetica pentru cancerul de san, testare BRCA, fertilizare in vitro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.