Proiect de screening pentru depistarea cancerului colorectal pentru 50.000 de persoane

Peste 50.000 de persoane din regiunea Bucuresti-Ilfov vor beneficia gratuit de screening pentru identificarea cancerului colorectal in cadrul unui program derulat de Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central ‘Dr. Carol Davila’ pe o perioada de aproximativ 4 ani, in parteneriat cu Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania (COPAC), cu fonduri europene obtinute prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020.

Prin acest proiect se doreste identificarea si mobilizarea pentru screening a peste 50.000 de persoane cu varste cuprinse intre 50 si 74 ani, pentru identificarea cancerului colorectal, trimiterea la specialist pentru investigatii si realizarea a minim 2.104 de endoscopii, potrivit unui comunicat de al Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central ‘Dr. Carol Davila’

De asemenea, se are in vedere infiintarea unui centru de preventie, depistare precoce, diagnostic si tratament precoce al cancerului colorectal pentru regiunea Bucuresti-Ilfov, in cadrul Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central ‘Dr. Carol Davila’, precum si derularea unei campanii de informare, educare si constientizare a populatiei cu privire la serviciile de screening oferite prin proiect.

Etichete: cancer colorectal, cancer colon, screening cancer, analize cancer colon, analize gratuite depistare cancer

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • Sandu Marin spune:

    Cum pot sa ma inscriu in proiectul de scrining privind cancerul colorectal

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2023 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.