Proiect de lege vizand drepturile copiilor cu dizabilitati depus in Parlament

copii-varsta-tataluiIn vederea regandirii sistemului de protectie a copilului cu dizabilitati, a fost propus in Parlament un proiect de lege care vizeaza dezvoltarea serviciilor specializate in vederea cresterii gradului de autonomie a copiilor cu dizabilitati. Proiectul de lege este propus de Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati (CEDCD) si Coalitia O singura Voce pentru Dizabilitate.

Ce se doreste pentru copiii cu dizabilitati

Proiectul prevede definirea si clasificarea categoriilor de dizabilitati in conformitate cu reglementarile internationale.

Reglementarea stabilirii conditiei de dizabilitate la copii, a Certificatului de dizabilitate, a interventiei timpurii si a accesului la educatie al copiilor cu dizabilitati sunt alte prevederi principale din proiectul propus in Parlament.

In acelasi timp se doreste accesibilizarea mediului fizic si informational, accesul efectiv la justitie, precum si sanatate, reabilitare si monitorizare.

Grupuri de lucru si seminarii pentru drepturile copiilor cu dizabilitati

Pana in prezent, au fost organizate sase seminarii regionale cu participare a peste 1000 de parinti a copiilor cu dizabilitati, 12 grupuri de lucru interne, patru grupuri de lucru cu specialisti: medici, psihologi, terapeuti, psihopedagogi, profesori si invatatori.

Coalitia care militeaza pentru drepturile copiilor cu dizabilitati este alcatuita din peste 50 de organizatii din 24 de judete ale tarii.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.