Proiect de evaluare a sanatatii orale la copii

Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) ‘Victor Babes’ din Timisoara prin Facultatea de Medicina Dentara a demarat un proiect de evaluare a starii de sanatate orala la copii, relateaza Agerpres.

Proiectul este unic in tara si se va derula pe un esantion de peste doua mii de copii din toate regiunile Romaniei. Acesta este supervizat de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).

„Acest proiect este singurul din Romania care evalueaza starea de sanatate a copiilor, in urma caruia vor putea fi stabilite metodele clare de preventie, dar vor putea fi realizate si strategiile nationale in materie de sanatate orala, educatie si preventie destinate copiilor din intreaga tara. Este extrem de important sa avem astfel o oglinda a sanatatii orale, sa stim exact care sunt problemele cu care cei mici se confrunta si implicit, ce masuri putem lua pentru a le preveni”, a explicat dr. Ruxandra Sava Rosianu, potrivit sursei citate.

Specialistii au inceput deja munca de teren si evaluarea copiilor, insa vor strange aceste date pana la finele anului 2019, dupa care vor introduce toate informatiile in baza de date statistica.

Etichete: sanatate orala, sanatate orala copii

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.