Proiect: Curs obligatoriu pentru parinti inainte de a pleca acasa cu belelusul de la maternitate


Potrivit unui proiect de lege, parintii ar urma sa treaca printr-un instructaj obligatoriu inainte de plecarea din maternitate cu copilul nou-nascut.

Cursul va fi tinut de un medic sau de o asistenta si va atinge probleme legate de boli, igiena, vaccinare, dar si violenta asupra copilului, relateaza stirileprotv.ro.

Statisticile arata ca in Romania, sapte bebelusi dintr-o mie mor inainte sa implineasca o luna, iar unul dintre motive este nepriceperea parintilor a-i ingriji sau transporta in siguranta.

Astfel, un neonatolog ar urma sa le vorbeasca parintilor, individual sau in grupuri de cel mult 20 de persoane, despre cum sa faca fata emotiilor, dar si despre vaccinare, prim-ajutor si igiena.

„Lipsa ori distorsionarea informatiilor pot face rau propriului copil. Ne confruntam cu diverse categorii de parinti: unii care vor o nastere bio, sunt acei parinti care refuza vaccinarile si orice fel de manevra, inclusiv baia. Incercam in primele doua zile, cat stau in maternitate, sa ii convingem, dar nu reusim de fiecare data”, a declarat Dr. Mihaela Demetrian, sef sectie Neonato Filantropia, potrivit stirileprotv.ro

Acest proiectul de lege urmeaza sa intre in dezbatere in Comisia de Sanatate a Camerei Deputatilor.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.