Programul Exista un erou in fiecare dintre voi de acordare a primului ajutor

primajutorProgramul “Exista un erou in fiecare dintre voi”, lansat pe 19 februarie 2014, are ca obiectiv instruirea voluntarilor pentru acordarea primului ajutor in situatiile de urgenta in care acestia se afla in proximitatea unui accident. Programul a fost lansat de Societatea de Salvare Bucuresti in parteneriat cu Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov.
Dupa apelul la 112, un voluntar poate ajunge la victime in 5 minute

Impactul pe care il poate avea acest program este major in conditiile in care victima unui accident isi poate pierde viata daca nu i se acorda la timp primul ajutor.

In acest sens, se doreste prin programul “Exista un erou in fiecare dintre voi” educarea populatiei Bucuresti-Ilfov in tehnicile de acordare a primului ajutor.

Astfel, voluntarii inscrisi in program, aflati la o distanta de maxim 1000 de m de victima, sunt alertati imediat dupa inregistrarea apelului la 112.

Acordarea primului ajutor intr-un timp foarte scurt prin acesti voluntari poate preveni leziunile majore la creier pe care le poate suferi victima dupa un stop cardio-respirator.

Voluntarii se pot inscrie online in proiect

Persoanele interesate sa intre in acest program, se pot inscrie online pe site-ul www.existaunerou.ro. Dupa inscriere, puteti redirectiona 2% din impozitul pe venit pentru acest program.

Pana in prezent, s-au alaturat ca ambasadori proiectului “Exista un erou in fiecare dintre voi” dr. Cristian Grasu, presedinte ASSB, Florin Chilian, Mihai Margineanu, Lucian Mandruta, Andrei Stefanescu.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

3 de intrebari si raspunsuri

  • sofinet spune:

    Vreau si eu sa Stiu cum sa ma alatur ca voluntar

  • ionescu laurentiu spune:

    buna ziua,tot respectul,ma numesc Ionescu Laurentiu am46 ani si va rog sa-mi spune-ti ce conditii trebuiesc indeplinite pentru a putea fi voluntar in acest program,va multumesc !

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.