Programul de control auditiv gratuit pentru nou-nascuti a fost prelungit

Copiii nascuti in maternitatile de stat din Romania beneficiaza de control auditiv gratuit, realizat cu aparatura medicala moderna incepand din luna decembrie. Ministerul Sanatatii extinde, astfel, programul de screening auditiv la nivel national.

„Prin acest program de screening se poate depista hipoacuzia la copii inca din prima luna de viata, astfel incat sa se poata lua masuri, copilasii sa poata fi tratati. Am inceput in luna octombrie, cand, dupa rectificarea bugetara, programul a fost deblocat. Ministerul Sanatatii a alocat 2.550.000 de lei pentru acest program. Pana in luna octombrie, screeningul se facea la 17 unitati, 17 maternitati din tara. Acum acest program de screening este aplicat in 186 de maternitati, Ministerul Sanatatii dotand aceste maternitati cu 286 de aparate. Este un mare pas inainte, e o normalitate. (…) Deja sunt testati bebelusii, deja lucrurile merg in toate maternitatile din tara”, a declarat ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, potrivit Agerpres.

De asemenea, Ministerul Sanatatii va demara in curand si o campanie de constientizare si informare a publicului si cadrelor medicale privind necesitatea testarii auzului la nou-nascuti.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.