Program de preventie HIV/SIDA organizat de UNICEF

depresiaCresterea numarului de copii si adolescenti infectati cu HIV a determinat UNICEF sa inceapa un program intens de preventie in randul populatiei. Principalele masuri de preventie incluse in acest program sunt distribuirea de prezervative si tratamente antiretrovirale, precum si programe de informare a populatiei cu un risc crescut de infectare.

Aproximativ 2,1 milioane de adolescenti cu HIV IN 2012

Programul conceput de UNICEF vine in urma statisticilor ingrijoratoare care arata ca peste 2 milioane de adolescenti aveau HIV in 2012.

In acelasi timp, numarul deceselor in randul copiilor si adolescentilor cu varsta cuprinsa intre 10 si 19 ani a crescut la 110.000 in perioada 2005-2012.

“Daca interventiile de mare impact sunt extinse printr-o abordare integrata, putem reduce la jumatate numarul de noi infectii printre adolescenti pana in 2020. Trebuie sa ajungem la cei mai vulnerabili adolescenti, cu programe eficiente – urgent”, a precizat Anthony Lake, directorul executiv UNICEF.

Principalele masuri incluse in programul de preventie demarat de UNICEF sunt distribuirea de prezervative, tratamentele antiretrovirale, prevenirea transmisiilor de la mama la copil.

In acelasi timp, UNICEF are in vedere informarea si comunicarea in vederea schimbarii comportamentului populatiei, in special a celei marginalizate si supuse riscului.

Cazurile de transmitere HIV de la mama la copil au scazut

O statistica incurajatoare este cea care specifica scaderea numarului de infectari cu virusul HIV de la mama la fat prin preventia unui numar de 850.000 de cazuri in tarile cu venituri mici si mijlocii.

Preventia infectarii cu virusul HIV in randul copiilor a dat rezultate, avand in vedere scaderea numarului de copii infectati la 260.000 in 2012 fata de 540.000 in 2005.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.