Boala Alzheimer cauzata de nivelul de igiena

Vulvodinia-Simptome si efecte pe termen lungBoala Alzheimer este prezenta intr-un procent mult mai mare in tarile cu sisteme sanitare mai bune si unde populatia nu este expusa la paraziti, virusuri sau germeni care sa stimuleze sistemul imunitar, conform ultimelor statistici. Nivelul de urbanizare al unei tari influenteaza astfel incidenta cazurilor de Alzheimer, astfel ca in Marea Britanie si Australie cazurile sunt mai frecvente decat in Bangladesh si Nepal.

Nivelul de urbanism influenteaza media imbolnavirilor de Alzheimer

Un nou studiu realizat de Universitatea Cambridge a analizat incidenta bolnavilor cu Alzheimer din 192 de tari si a ajuns la concluzia ca exista mai multi bolnavi in tarile cu un nivel mai ridicat de urbanism si cu sisteme sanitare mai bune.

Explicatia cercetatorilor se bazeaza pe ipoteza ca in absenta contactului cu bacterii, germeni si agenti infectiosi, se obstructioneaza dezvoltarea celulelor albe, elemente esentiale ale sistemului imunitar.

Raportul  dintre bolile infectioase si boala Alzheimer

Statistica arata ca in tarile unde accesul la apa potabila este mai redus cauzand aparitia maladiilor infectioase, media imbolnavirilor cu Alzheimer este sub cea a tarilor dezvoltate.

Astfel ca Elvetia si Islanda, cu un nivel redus al bolilor infectioase sunt cu 12% mai afectate de Alzheimer decat China si Ghana.

Speranta de viata mai mare si diagnosticarea mai eficienta in zonele urbanizate

Criticii acestui studiu argumenteaza ca incidenta crescuta a bolii Alzheimer in tarile dezvoltate este datorata sperantei de viata mai mare. Astfel ca mult mai multi oameni ajung la o varsta inaintata cand se declanseaza de obicei Alzheimer.

In acelasi timp, diagnosticarea bolii Alzheimer este mult mai eficienta in tarile urbanizate fata de cele sarace, fapt care ar explica numarul crescut de bolnavi de Alzheimer in tari precum Elvetia, Marea Britanie sau Australia.

Stire preluata de pe www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.