Produsele alimentare neambalate vor trebui insotite de informatii privind factorii alergeni

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) anunta ca agentii economici care vand produse alimentare neambalate (vrac), trebuie sa afiseze la loc vizibil, informatii legate de prezenta substatelor care pot provoca alergii sau intoleranta.

Potrivit unui ordin ANPC, publicat in Monitorul Oficial, produsele alimentare nepreambalate vor trebuie sa aiba, in mod obligatoriu incepand cu data de 15 iunie, informatii privind substantele care pot cauza alergii sau intoleranta.

Conform actului normatic, informatiile trebuie sa fie disponibile si accesibile direct la locul de desfacere/oferire a produselor alimentare nepreambalate sau, in cazul comercializarii la distanta, inaintea achizitionarii acestora.

Totodata potrivit ANPC, informatiile trebuie sa fie inscrise intr-un loc vizibil, usor accesibil, lizibil, de nesters si nu trebuie sa fie ascunse de alte materiale scrise sau fotografic.

De asemenea, in cazul produselor vandute online, informatiile privind substantele/produsele care pot cauza alergii sau intoleranta trebuie sa figureze pe suportul de vanzare la distanta, pe eticheta de pret sau ambalajul de transport, precum si in orice material informativ.

Etichete: produse alimentare neambalate, produse vrac, informatii alergeni produse alimentare, ANPC

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.