Producatorii promit 900 de flacoane de imunoglobulina la finalul saptamanii viitoare

Piata va fi aprovizionata, la sfarsitul saptamanii viitoare, cu 900 de flacoane de imunoglobulina utilizata la tratarea imunodeficientelor primare, l-au asigurat producatorii, joi, pe ministrul Sanatatii, Florian Bodog, in cadrul unei intrevederi.

Intr-un comunicat emis de Ministerul Sanatatii se precizeaza ca se duc tratative pentru a se aduce inca 900 de flacoane din imunoglobulina in decembrie.

In cadrul intrevederii cu producatorii de imunoglobulina, ministrul sanatatii a prezentat pasii facuti de MS si CNAS cu privire la modificarea cadrului legislativ care vizeaza pretul acestor produse, precum si taxa clawback.

Primele doze de imunoglobulina vor ajunge in aceasta luna la pacienti, l-au asigurat, pe 1 noiembrie, producatorii pe ministrul Sanatatii, in cadrul unei intalniri la care au participat si reprezentanti ai asociatiilor de pacienti, se precizeaza in comunicatul MS.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.