Producatorii au dat asigurari ca primele flacoane de imunoglobulina vor fi livrate curand

Florian Bodog, ministrul Sanatatii, s-a intalnit miercuri cu asociatiile de pacienti si cei mai importanti producatori de imunoglobulina.

In timpul intalnirii s-a stabilit o strategie comuna in ceea ce priveste aprovizionarea cu imunoglobulina a pietei din Romania, pe termen scurt si lung, luand in calcul inclusiv modificarea cadrului legislativ pentru aceste produse, daca este necesar, se precizeaza intr-un comunicat emis de Ministerul Sanatatii.

Conform sursei mentionate, unul dintre producatorii prezenti la intanire l-a asigurat pe ministrul Sanatatii ca primele 900 de flacoane de imunoglobulina pentru tratarea sindroamelor de imunodeficienta primara vor fi livrate pe piata din Romania in aceasta luna, urmand ca o noua transa de 3000 flacoane sa fie asigurata in luna ianuarie a anului viitor.

Mai mult, un alt producator, care a ales sa paraseasca piata din Romania in luna mai 2016, si-a anuntat intentia de a reveni.

Ministrul Sanatatii a anuntat producatorii ca, in aceasta dupa-amiaza, va convoca o intalnire cu presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, reprezentantii ANMDM si conducerea UNIFARM pentru a discuta si identifica solutii la situatiile anuntate de reprezentantii producatorilor.

„Vreau sa asigur pacientii ca vom face toate eforturile necesare pentru aprovizionarea spitalelor cu imunoglobuline. Astazi, impreuna cu echipa Ministerului si a Casei de Asigurari de Sanatate, vom analiza cu prioritate solicitarile producatorilor privind cadrul legislativ pentru aceste produse”, a declarat ministrul Sanatatii, prof. dr. Florian Bodog, potrivit comunicatului MS.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.