Problemele de memorie la barbati apar mai devreme decat la femei

barbati-femeiCercetatorii americani au ajuns la concluzia ca barbatii au probleme de memorie mai frecvent si mult mai repede decat femeile.

Un studiu realizat de curand arata ca desi hipocampul zona cerebrala responsabila de procesul de memorare,  incepe in mod normal sa scada in volum, la ambele sexe, incepand cu varsta de 30 de ani, la barbati aceasta diminuare tinde sa aiba loc mai rapid.

Doctorul Clifford Jack Jr. de la Clinica si Fundatia Mayo din Minnesota, citat de publicatia The Daily Telegraph spune ca totusi, este neclar de ce la femei aceasta diminuare a hipocampului are loc mai incet, dar explicatia ar putea avea legatura cu faptul ca estrogenii (secretati in cantitati semnificativ mai mari la femei) le protejeaza acestora creierul pana la o varsta mai inaintata.

Aceasta cercetare a fost realizata pe 1.246 persoane cu varste cuprinse intre 30 si 95 de ani  si a indicat si faptul ca problemele de memorie sunt resimtite de catre toate persoanele care au ajuns la jumatatea vietii.

Noul studiu, la fel care si altele anterioare, a constatat ca barbatii au obtinut in medie scoruri mai mici decat femeile la testele cognitive chiar si in perioada adolescentei si ca femeile au tendinta sa isi mentina avantajul in acest domeniu pana cand ajung la menopauza sau la peste 50 de ani.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.