Probleme de somn care ne pot afecta grav

Lipsa somnului poate cauza obezitateaTot mai multi oameni se confrunta cu probleme de somn, fie insomnia frecventa puse pe seama stresului, fie problema  unui somn profund si prelungit din cauza oboselii cronice.
Acestea probleme, corelate cu afectiuni considerate de cei mai multi dintre noi minore, ne pot afecta grav. Specialistii in somnologie din mai multe tari spun ca pot duce chiar si la deces.

Probleme care trebuie sa ne puna  pe ganduri:

1.  Paralizia in timpul somnului

Oamenii care s-au confruntat cu aceasta problema au spus ca nu se puteau misca, desi simteau ca sunt constienti. Aceasta apare la limita dintre constient si somn, la trezire sau adormire.

2.  Sindromul Kleine-Levin

Acest sindrom afecteaza in special barbatii, dar nu este exclus sa se inregistreze si la femei. Printre simptomele corelate care caracterizeaza aceasta boala sunt: episoade de somn prelungite chiar pana la 24 de ore, irascibilitate sau pofta de mancare crescuta.

3.  Sindromul capului care explodeaza

Oamenii care au aceasta senzatie, a capului pe cale de a exploda, au afirmat ca aud zgomote puternice care ii trezezc din somn. Cauza acestei tulburari este inca necunoscuta.

4.  Mancatul in somn

Cei afectati, in timpul somnului mananca uneori chiar la fel ca in timpul zilei, doar ca nu sunt constienti de asta. Pe langa cresterea in greutate, pot aparea boli cum ar fi diabetul sau afectiunile cardiovasculare.

5.  Sexsomnia

Specialistii in somnologie au constatat ca persoanele care sufera de somnambulism prezinta, in unele cazuri, si manifestari ale sexsomniei. Astfel, acestea pot intretine relatii sexuale fara a-si aminti de acest lucru atunci cand se trezesc.

6.  Parasomnia REM

Miscarea rapida a ochiului este o actiune care se inregistreaza in timpul somnului profund. In acest timp, visele se manifesta intens, uneori chiar fizic. In cazul celor care se confrunta cu parasomnia REM, tendinta de reactie fizica in functie de intensitatea visului poate pune viata acestora in pericol. Din fericire, de curand s-a descoperit si un tratament pentru aceasta afectiune.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.