Primul SMS la numarul de urgenta 113

urgenta-sms-113A fost inregistrata si preluata prima solicitare prin SMS la 113, numar de urgenta destinat persoanelor cu dizabilitati de auz si/sau vorbire.

Conform unui comunicat transmis presei de Serviciul de Telecomunicatii Speciale, primul SMS transmis la 113, a fost trimis din Focsani si reclama o urgenta medicala.

„Din analiza modului de preluare a mesajului si a interventiei, rezulta buna functionare a noului serviciu SMS 113 implementat de catre Serviciul de Telecomunicatii Speciale, in Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta pentru persoanele cu dizabilitati de auz si/sau vorbire. Acesta este doar un inceput iar preocuparile inginerilor STS sunt de a perfectiona si imbunatati sistemul in asa fel incat dezvoltarea lui viitoare sa corespunda, pe deplin, cerintelor si asteptarilor utilizatorilor”, afirma reprezentantii STS in informare.

Serviciul gratuit 113 este functional din data de 26 octombrie 2015 si este destinat persoanelor cu dizabilitati de auz si/sau vorbire, prin mesaje scurte.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.