Primul ser impotriva intepaturilor de albine, testat pe oameni

albine-serIncep testele pe oameni pentru primul ser terapeutic antiveninos care trateaza intepaturile de albine. Anuntul a fost facut de cercetatorii unei universitati din Brazilia.

Oamenii de stiinta brazilieni au primit avizul Ministerul Sanatatii si Agentiei nationale de supraveghere sanitara (Anvisa) din Brazilia pentru a demara testele in descurs de circa o saptamana.

 Toate persoanele intepate de de albine in regiunile Botucatu, Tubarao (sud) si Uberaba (sud-est) vor fi duse la un centru de cercetare unde va primi serul, pentru care  a fost nevoie de 15 ani de investigatii. Insa, in cazul fiecarei persoane, administrarea se va face doar daca este indicat.

„Gratie acestor teste vom evalua pana la sfarsitul anului siguranta acestui produs… apoi eficienta sa. Il vom testa apoi in mai multe orase. Doar dupa ce a trecut aceste etape, serul va putea fi inregistrat de Anvisa’, a  precizat un medic implicat in cercetare, conform AFP si Agerpres.

Specialistii care au lucrat la dezvoltarea acestui ser, au au in vedere exportul acestuia si in alte tari.

In prezent, pentru tratarea intepaturilor de albine sunt folosite antiinflamatoare si antialergice.

Va reamintim ca intepaturile de albine pot fi foarte periculoase si uneori ele duc chiar la pierderea vietii. Sunt multe persoane, inclusiv copii care au alergie la albine, la intepatura lor. Desi majoritatea pacientilor dezvolta o reactie locala la intepatura, caracterizata prin aparitia edemului, durerii, tumefactiei si inrosirii zonei, iar cu tratament antiinflamator, analgetic si cu o toaleta riguroasa a ranii, simptomele se remit in 24 de ore. Riscul este in cazul celor care au alergie, care au o hipersensibile, care nu sunt la primul contact cu veninul acestor insecte si care vor avea un prurit generalizat, urticarie, dispnee, wheezing, greata sau crampe abdominale. Aceste persoane trebuie sa primeasca urgent tratament cu antihistaminice.  Este bine ca cei care se stiu cu alergii, cu reactii adverse sa-si ia masuri de preventie, la farmacii exista spray-uri impotriva albinelor, spray care se aplica pe corp si care rezista la transpiratie, de exemplu.

Etichete: intepaturi de albine, alergie la albine, spray impotriva albinelor

 

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.