Primul caz din Europa de transmitere pe cale sexuala a virusului Zika

femeie obositaIn Franta s-a inregistrat primul caz din Europa de transmitere pe cale sexuala a virusului Zika, la o femeie contaminata de partenerul ei intors din Brazilia.

Conform AFP, cazul de transmitere pe cale sexuala a fost detectat in urma cu cateva zile la „o femeie care nu este insarcinata”, informatie confirmata si de Marisol Touraine, ministrul Sanatatii din Franta.

Virusul Zika se transmite indeosebi prin intepatura tantarilor Aedis aegypti, iar primul caz de transmitere sexuala din lume a fost semnalat in data de 2 februarie , in Texas, la o femeie al carei partener se intorsese din Venezuela.

Specialistii au constata in urma unor teste ca virusul rezista mai multa vreme in aparatul genital masculin dupa disparitia simptomelor.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.