Primii 500 de bucuresteni testati pentru depistarea de anticorpi Covid-19

Primii 500 de bucuresteni vor fi testati, miercuri, pentru depistarea de anticorpi Covid-19, in cadrul unui program menit sa stabileasca in ce masura este raspandit noul virus la nivelul Capitalei.

„Pana acum, avem 2.000 de persoane inscrise. Am lansat programul pentru a vedea, pe baze stiintifice, cati oameni au fost deja afectati, avand in vedere ca testarea extinsa este singurul mod de realizare a acestui lucru. Procesul de testare este sigur, nedureros si adaptat rigorilor sanitare din aceasta perioada – personalul medical verifica temperatura cu termometru non-contact si va purta masca de protectie. Medicul recolteaza o picatura de sange din deget, dupa o dezinfectare prealabila, cu un ac steril de unica folosinta, printr-o metoda similara celei de verificare a glicemiei la pacientii diabetici. In 15 minute, fiecare participant afla daca are anticorpi, asadar daca a avut infectia si a dobandit imunitate la COVID-19”, declara Gabriela Firea, primarul General al Capitalei, potrivit unui comunicat de presa.

Testarile in cadrul programului „Sunt imun la COVID” vor avea loc la Arena Nationala. Inscrierea online continua, AICI.

Etichete: teste covid-19, teste anticorpi covid-19, testare gratuita bucuresti

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.