Primii 1.000 de donatori de sange de la Iasi, din perioada starii de alerta, primesc cate 500 de lei

Primarul Iasiului, Mihai Chirica, ca municipalitatea va plati cate 500 de lei primilor 1.000 de donatori de sange din perioada starii de alerta.

Edilul a afirmat ca, din cauza pandemiei de COVID-19, multe persoane sunt reticente in a merge nu doar la spitale, ci si sa doneze sange.

“Sunt foarte multi factori care contribuie la diminuarea vizibila a cantitatii de sange recoltate de la donatori, fapt care duce la consecinte foarte grave in salvarea de vieti. Sunt foarte multe accidente rutiere, in spitale se fac interventii chirurgicale grele care necesita chiar si transfuzii totale de sange. Ne-am propus sa facem un efort comunitar, motiv pentru care ne-am propus sa alocam un ajutor financiar pe perioada starii de pandemie. Multi dintre donatori evita in mod special de siguranta sa mai intre in centrele de transfuzii, dar incercam sa le atragem atentia printr-o suma de bani. E vorba de 500 de lei pentru fiecare persoana care doneaza o unitate completa, adica 400 de mililitri de sange. Asta inseamna ca putem salva o suta de vieti cu o mie de doze de sange”, a spus primarul Mihai Chirica, citat de Agrepres.

Acest bonus se alatura altora oferite deja atat de municipalitatea ieseana, cum ar fi gratuitatea pe transportul in comun, dar si de legislatia in vigoare, care prevede ca donatorii de sa primeasca o zi libera de la locul de munca si tichete de masa.

Potrivit reprezentantilor Centrului Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) Iasi, in aceasta perioada a fost inregistrat cel mai mic numar de donatori din ultimii ani, stocul de sange fiind extrem de mic, asta in conditiile in care solicitarile venite din partea spitalelor sunt foarte mari.

Etichete: donare de sange iasi, beneficii donare de sange, bonus bani donare de sange iasi

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.