Prima expozitie cu plante anticancerigene din Romania


Muzeul de Istorie Naturala din Sibiu va gazdui, in luna septembrie, prima expozitie cu plante anticancerigene din Romania, realizata in colaborare cu specialisti farmacologi si medici oncologi, cu scopul de a arata ca exista in tara, la indemana oricui, remedii pentru cancer, a declarat Ghizela Vonica, expert botanist al muzeului sibian.

„Sunt peste 200 de plante in flora spontana, in salbaticie sau in gradina, marea majoritate sunt condimente pe care ar trebui sa le folosim foarte des in mancare. Si, daca stii sa le folosesti, ele sunt medicamente”, a explicat Ghizela Vonica, potrivit Agerpres.

Ghizela Vonica studiaza plantele de o viata, datorita profesiei sale, si si-a propus sa ofere publicului interesat informatii simple, corecte si utile despre proprietatile antitumorale ale plantelor de la noi din tara.

„Eu vreau sa aduc in expozitie plante care se gasesc aici, in Romania. Sunt plante cunoscute. Spre exemplu, patrunjelul are de 10 ori mai multa vitamina C decat o lamaie si este foarte bun pentru stimularea imunitatii corpului”, a mai spus Ghizela Vonica, potrivit sursei mentionate.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.