Presedintele CNAS: Ne gandim sa cream un pachet complet pentru bolnavul oncologic

Presedintele Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate (CNAS), Vasile Ciurchea, a precizat ca are in vedere crearea unui pachet complet pentru bolnavul oncologic, cu tot ceea ce are nevoie un astfel de pacient de la momentul diagnosticarii, pe parcursul tratamentului, pana la monitorizare si activitati medicale de suport.

„Ne gandim, am discutat cu doamna ministru in urma cu ceva timp, nu cu mult timp, sa cream un pachet pentru bolnavul oncologic, un pachet complet, cu tot ce are nevoie de la momentul diagnosticarii, pe parcursul tratamentului, monitorizare si activitati medicale de suport conexe, gen kinetoterapie, consiliere psihologica, si sa venim cam cu tot ceea ce beneficiaza pacientii in strainatate sa beneficieze si in Romania. (…) Nu e chiar usor sa construiesti un asemenea pachet, dar ne ghidam dupa ce fac altii, discutam cu toate comisiile de specialitate si sigur ca, pana la urma, vom crea un pachet. (…) In momentul de fata o problema este monitorizarea pacientului oncologic, intre cele sase cure sau cinci cure cate fac si atunci, creand acest pachet, vom scoate pacientul oncologic din masa mare de pacienti in ceea ce priveste investigatiile paraclinice, fie imagistica, fie laborator”, a presedintele CNAS, conform Agerpres.

De asemenea, el a facut precizari si vizavi de accesul la noile tratamente pentru cancer.

„In ceea ce priveste accesul moleculelor noi pentru tratament, intr-un timp foarte scurt, vor putea intra foarte repede, noi uitandu-ne la rezultat. Deci controland rezultatul dam acces foarte repede si atunci nu mai exista acea problema de asteptat nu stiu cat. Pacientii din Romania nu au acces la tratamente moderne, pacientii din celelalte tari din Uniunea Europeana au acces, deci este o discriminare”, a mai precizat Ciurchea conform sursei citate.

Totodata, el a mai spus ca a luat in calcul si crearea unor centre regionale sau universitare de oncologie in care sa se aplice protocoale internationale, iar apoi tratamentul propriu-zis sa fie urmat ‘cat mai aproape de casa pacientului’.

Etichete: pachet servicii oncologice, tratament oncologic, tratament cancer, servicii medicale CNAS

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.