Presedinte CNAS: Bolnavii care fac dializa vor primi cardul de sanatate luna aceasta

igiena-intimaIn cadrul unui programului-pilot, intre 5000 si 7000 de carduri de sanatate vor fi distribuite bolnavilor dependenti de dializa. Radu Tibichi, presedintele Casei Nationale de Sanatate (CNAS), a precizat ca in momentul de fata sunt tiparite 5000 de carduri de sanatate din cele 8000 de carduri necesare numarului total de bolnavi dependenti de dializa.

Programul – pilot va confirma daca sistemul functioneaza

Radu Tibichi a precizat ca pana in momentul de fata au fost tiparite 10 milioane de carduri. Se preconizeaza ca in urmatoarele doua luni va fi terminat procesul de tiparire a tuturor cardurilor necesare.

“Cardul de sanatate va fi distribuit in acest an. Pana in momentul de fata avem deja tiparite 10 milioane de carduri, urmeaza in urmatoarele doua luni sa fie definitivat acest proces de productie. In paralel, in urmatoarele doua saptamani, vom incepe procedura de atribuire a serviciilor postale prin care vor ajunge aceste carduri la populatie”, a precizat Radu Tibichi.

Dupa achizitia publica a serviciilor postale, cardurile de sanatate vor fi trimise catre populatie.

Dosarul electronic al pacientului se afla in faza finala

Presedintele CNAS a precizat ca din iunie va putea fi implementat si proiectul dosarului electronic de sanatate.

Pana in prezent, au fost create in regim de test peste 30.000 de dosare electronice.

“Suntem in faza finala a proiectului Dosarul electronic al pacientului. A fost testat cu succes. Un sistem care va aduce o schimbare de comportament in ceea ce priveste relatia dintre pacient si medic, un sistem care ajuta ca banii sa fie cheltuiti cu mai multa transparenta”, a precizat presedintele CNAS.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.