Prefectura judetului Vrancea face apel la donarea de sange


Prefectura Vrancea a facut un apel pentru donare de sange, ca raspuns la o solicitare primita din partea Centrului de Transfuzie Sanguina (CTS) Vrancea.

„Stim ca, deocamdata, nu s-a descoperit un inlocuitor al sangelui, asa ca donarea este singura solutie pentru a face fata nevoilor de sange elementare necesare terapeuticii transfuzionale. Medicii si chirurgii se bazeaza pe donarea de sange pentru a efectua, in fiecare zi, o serie de interventii care salveaza viata oamenilor sau o prelungesc”, se arata in solicitarea CTS Vrancea, potrivit Agerpres.

Subprefectul George Cristian Bazilescu a facut apel catre toate institutiile care pot mobiliza personalul pentru a dona sange. ‘Toti ar trebui sa ne gandim sa donam, pentru ca este intr-adevar o criza permanenta de sange la nivelul spitalelor’, a spus Bazilescu confom sursei mentionate.

In aceasta perioada, potrivit datelor CTS Vrancea, centrul are o medie de 15 donatori de sange pe zi, in timp ce necesarul ar fi de cel putin 30 de donatori zilnic. In perioada urmatoare, se asteapta ca numarul donatorilor sa scada, motiv pentru care reprezentantii CTS pregatesc campanii pentru sensibilizarea posibililor donatori.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.