Pozitii de somn care ne afecteaza sanatatea

pozitii-de-somnUn stil de viata sanatos implica si suficiente ore de somn, pentru a ne recapata energia pentru a doua zi. Fundatia Nationala a Somnului (National Sleep Foundation) recomanda unui adult sapte sau opt ore de somn pe noapte. Specialistii ne avertizeaza ca o pozitie gresita a corpului in timpul somnului poate duce in timp la afectiuni serioase.

Pozitii gresite de somn

Principalul simptom pe care il resimtim dupa o pozitie gresita in somn este durerea de spate, care se poate accentua cu timpul.

La acesta se adauga durerile de gat si chiar de stomac, avertizeaza specialistii.

Una din pozitiile nerecomandate de specialisti, conform medicaldaily.com, este sa dormim pe burta. Motivul ar fi ca nu respectam linia coloanei vertebrale, in plus punem o presiune mai mare pe  incheieturi si muschi. Din cauza acestei pozitii, putem resimti dureri, dar si o stare de ameteala.

Pozitia fetala, cu genunchii la piept, este a doua pozitie nerecomandata de specialisti. O astfel de postura in somn poate duce cu timpul la dureri de gat, de spate.

Aceasta pozitie trebuie evitata deoarece nu respecta principala recomandare a expertilor, si anume ca in somn umerii si gatul sa fie intr-o pozitie alineata.

Cum trebuie sa dormim pentru a nu ne imbolnavi

Daca dormim pe spate, cu bratele si picioarele indepartate de corp, prevenim durerile de spate, dar si ridurile sau acneea, conform specialistilor.

Aceasta pozitie este recomandata si pentru persoanele care sufera de reflux gastro-esofagian.

Daca dormim pe o parte, prevenim durerile de spate, aceasta pozitie in somn fiind recomanda femeilor insarcinate, persoanelor care sufera de apnee sau care sforaie.

Alaturi de pozitia corpului in somn, un rol major il are tipul de saltea pe care dormim. Presiunea pusa pe orice parte a corpului ne poate afecta somnul si poate avea consecinte in timp asupra starii noastre de sanatate.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.