Pot sa iau un membru al familiei sau prietenul de la aeroport cu masina in contextul restrictiilor impuse de Covid-19?

Grupul de Comunicare Strategica spune ca pasagerii care vin cu avionul din zone rosii, zone cu un numar mare de cazuri de Covid-19, nu pot fi luati de la aeroport de catre membri ai familiei sau prieteni.

„In cazul in care persoana nu are cu ce sa se deplaseze de la aeroport catre locul de domiciliu sau locul in care urmeaza sa locuiasca, atunci deplasarea este permisa, completand declaratia pe propria raspundere, avand motiv ajutorarea persoanelor. Trebuie avut in vedere ca cetatenii care sosesc din ‘zonele rosii’ intra in carantina institutionalizata, deci acestia nu pot fi luati de la aeroport de apartinatori, rude sau prieteni”, transmite Grupul de Comunicare Strategica.

Potrivit sursei citate, calatorii care vin in Romania din ‘zonele galbene’ intra in autoizolare. Asta inseamna ca persoana care intra in contact cu ei trebuie sa respecte aceeasi procedura de autoizolare la domiciliu.

Etichete: calatori zona rosie, calatori zona galbena, calatorie covid-19, restrictii circulatie stare de urgenta, transport aeroport

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.