Populatia va primi gratuit, din farmacii, comprimatele de iodura de potasiu

Potrivit unui ordin publicat in Monitorul Oficial, comprimatele de iodura de potasiu vor fi distribuite gratuit populatiei de catre farmaciile comunitare.

In termen de 7 zile de la intrarea in vigoare a ordinului, directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti vor transfera comprimatele de iodura de potasiu 65 mg catre farmaciile comunitare.

“Pentru a intra in posesia iodurii de potasiu 65 mg, cetatenii se vor adresa medicului de familie, care trebuie sa le elibereze prescriptia medicala. In baza acesteia, farmaciile vor furniza comprimatele de iodura de potasiu 65 mg care le revin.”, transmite Ministerul Sanatatii.

De asemenea, in farmacii vor fi disponibile in mod gratuit materiale informative cu privire la utilizarea corecta a comprimatelor de iodura de potasiu 65 mg.

Comprimatele de iodura de potasiu se administreaza NUMAI in caz de incident nuclear, la indicatiile autoritatilor.

Lista farmaciilor comunitare este disponibila pe pagina web a Ministerului Sanatatii, la sectiunea “Campanie distributie iodura de potasiu”.

Etichete: iodura de potasiu, farmacii iodura de potasiu

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.