Politisti imbolnaviti de TBC din cauza detinutilor

Mai multi politisti de la Arestul Central s-ar fi imbolnavit de TBC dupa ce au luat boala de la niste detinuti nedepistati la controlul medical

O sedinta pe acest subiect a avut loc la Ministerul de Interne, cu participarea sefului Politiei.

„Avem o fata suspecta, o politista, a intrat si intr-o depresie pentru ca e casatorita, are copii, nepoti, are contacte permanente cu familia. Un medic de specialitate i-a spus clar ca e infectata cu acest bacil. Sigur ca vor analize de specialitate, dar ma deranjeaza ca se incearca sa se ascunda acest eveniment grav, pentru ca politistii sunt supusi acolo unor potentiale virusuri de acest tip care se transmit”, a spus Dumitru Coarna, liderul Sindicatului National al Politistilor, conform Digi24.

In afara de acest caz, sindicalistii spun ca mai multi politisti sunt evaluati de medici in acest moment.

In mod normal, toti cei care sunt adusi in Arestul Central sau in Arestul Politiei Capitalei, indiferent ca este vorba despre persoane retinute pentru 24 de ore sau persoane arestate preventiv, sunt supusi analizelor medicale, iar in cazul in care se descopera ca au o boala contagioasa, sunt plasati in carantina.

Potrivit Digi24, in acest caz, politistii spun ca nu au fost notificati si ca au mai fost situatii in care politistii si-au dat singuri seama ca unii detinuti erau suspecti de TBC,  iar acestia ajungeau in carantina la solicitarea lor.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.