In plina epidemie de rujeola, Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara nu mai face internari

Cel mai mare spital de boli infectioase din vestul tarii nu mai face internari, asta in plina epidemie de rujeola.
Conducerea Spitalului de Boli Infectioase din Timisoara spune ca in aprilie are bani doar cat sa asigure urgentele.

Daca la usa spitalului vor sosi noi pacienti cu suspiciuni de rujeola sau cu alte afectiuni acute severe, acestia vor primi doar o consultatie si vor fi trimisi acasa sau la o alta unitate medicala, relateaza Digi24.

Potrivit sursei mentionate, conducerea Spitalului si Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate sunt in conflict. Cei de la spital sustin ca nu le-au fost decontate toate serviciile medicale oferite pacientilor cu boli acute, care au nevoie urgent de ajutor medical, nu pot fi pusi pe listele de asteptare si nu pot fi trimisi la alte unitati medicale.

In aceasta categorie au intrat si bolnavi cu rujeola. In primele trei luni al acestui an, la spital au fost internati peste 1.800 de astfel de pacienti, dar Casa a decontat serviciile doar pentru 1.405 bolnavi, sustin reprezentantii spitalului, conform Digi24.

Ca sa primeasca mai multi bani, reprezentantii spitalului au sesizat Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.